HELT SJUKT KLOCKREN


Det kurrar i magen så här en fredagskväll

Imorgon vankas tenta, klockan 11.00 till 16.00. Kalaskul! Precis vad jag vill göra en lördag. Fast på något sätt tycker jag att det är ganska kul med tentor, definitivt roligare än vanliga gymnasieprov. Och jag är ju en sucker för frågesport; fråga sambon som blir laaagom glad varje gång jag frågar om vi ska spela vetgirig mot varandra :) Men när frågesporten gäller saker som man måste kunna, och ens framtid står på spel så är det liiiite nervösare och lite mindre roligt. Nu har jag nog gjort vad jag kan för denna gången i alla fall, och min rumpa är trött på att sitta här i plugghörnan, i allafall trött på att sitta här och plugga. Kalle har utlovat svankmassage till mig, eftersom min svank har plågats av dålig sittställning i plugghörnan, hela veckan.

The one and only... PLUGGHÖRNAN


och ja, nagellack/nagelredskap och fjärrkontroll är ett måste i en plugghörna

Otroligt

Ramlade över denna på facebook:
"A picture began circulating in November. It should be "The Picture of the Year," or perhaps, "Picture of the Decade." It won't be. In fact, unless you obtained a copy of the U.S. paper which published it, you probably would never have seen it.

The picture is that of a 21-week-old unborn baby named Samuel Alexander Armas, who is being operated on by surgeon named Joseph Bruner. The baby was diagnosed with spina bifida and would not survive if removed from his mother's womb. Little Samuel's mother, Julie Armas, is an obstetrics nurse in Atlanta. She knew of Dr. Bruner's remarkable surgical procedure. Practicing at Vanderbilt University Medical Center in Nashville, he performs these special operations while the baby is still in the womb.

During the procedure, the doctor removes the uterus via C-section and makes a small incision to operate on the baby. As Dr. Bruner completed the surgery on Samuel, the little guy reached his tiny, but fully developed hand through the incision and firmly grasped the surgeon's finger. Dr. Bruner was reported as saying that when his finger was grasped, it was the most emotional moment of his life, and that for an instant during the procedure he was just frozen, totally immobile.

The photograph captures this amazing event with perfect clarity. The editors titled the picture, "Hand of Hope." The text explaining the picture begins, "The tiny hand of 21-week-old fetus Samuel Alexander Armas emerges from the mother's uterus to grasp the finger of Dr. Joseph Bruner as if thanking the doctor for the gift of life."

Little Samuel's mother said they "wept for days" when they saw the picture. She said, "The photo reminds us pregnancy isn't about disability or an illness, it's about a little person" Samuel was born in perfect health, the operation 100 percent successful. Now see the actual picture, and it is awesome...incredible....and hey, pass it on! The world needs to see this one"

Rörigt värre

Om ni undrar varför det inte uppdateras så flitigt här så är det för att jag har tenta på lördag, såå jag tittar på TV ;]
Ungefär såhär känns det i min hjärna, fast 4000 gånger värre:(Klicka på bilden)


Någon intelligent människa tycker att vi ska kunna ca 40 sjukdomar (symtom, orsak, uppkomst, diagnos, behandling, omvårdnad) och ALLT om hur smärta fungerar, på mindre än 4 veckor. Den personen måste veta galet mycket om inlärning, med tanke på att det mesta av det vi måste prega in i huvudet in för tentan kommer vara som bortblåst om ett halvår.

RABATT HOS NELLY

"Today we have a happy surprise for you guys! To kick start the autumn and really let you fill up your wardrobes, we are giving you 15% off this upcoming week when you shop at nelly. (For our devoted FB-fans the offer starts now!) Simply use the code: HAPPY15 when you check out. ♥ Nelly.com"

Klicka på bilden längst upp till vänster för att komma till deras hemsida!äppelkaka

Vad var det nu vi sa om vaniljvisp med äppelkaka, och inte äppelkaka med vaniljvisp? :DThe tree of life

Tittade precis på filmen The tree of life, och än en gång; när filmen var slut så hade jag fortfarande inte fattat något, eller jo, sjukt lite. Typ en tredjedel av filmen bestod av snygga filmklipp av typ jordens skapelse, eld, växter och dinosaurier och grejer. Tydligen handlade den bland annat om jordens undergång eller nåt, och ett barn som var vuxen lite i början av filmen, och sen i slutet handlade det om honom? :/ kanske? Hur som helst var Brad Pitt med, så det är nog en seriöst och jäääättebra film, för den hade fått nästan 8 av IMDB.

IMDBs beskrivning av filmen är "The story centers around a family with three boys in the 1950s. The eldest son witnesses the loss of innocence." Och det är då denna killen som är vuxen i slutet.

Se den om ni har några timmar över. Och bli inte oroliga att någon har råkat klippa in en helt annan film efter typ en halvtimme, det ska vara så. ;P

Mmmmmmm

Erkänn att man blir jättefrisk av choklad! Speciellt mjölkchoklad :]


HALLÅ PADDAN!

FallHär är några plagg jag skulle vilja ha i min garderob nu när det håller på att bli höst. SPECIELLT de underbara skorna! Dom är från Jeffrey Campbell och kostar ca 2000:- 

Alla dessa plagg finns att köpa hos nelly, och där finns tusenmiljarder andra fina grejer också, nya saker varje dag, så kika in där om ni behöver uppdatera er garderbo! (direktlänk längst upp till vänster, klicka på bilden)

Callaaaar

Målade naglarna väldigt färgglatt eftersom all annan färg börjar försvinna nu på hösten. När jag målade (jag hade i och för sig inte värmt upp lacken, ni vet när man skakar dom så att kulorna hoppar runt, fast man ska inte skaka för det är bättre att rulla dom mellan handflatorna) så märkte jag tyvärr, att mitt helt nya China glaze-lack, var det sämsta av alla de fem jag använde. Det var svårt att få jämnt och torkade nästan innan jag ens var färdig (detta kan bero på att dom som sagt inte var rullade).


Det röda: e.l.f. - Fire coral
Det blåa: H&M - Blue my mind
Det orangea: china glaze - Papaya Punch
Det "gröna": H&M - I'm not a kiwi
Det lila:  Något konstigt thailänskt märke som heter Calar

Bangs the bangz

GUD, min lugg växer snabbare än något annat. Den är cirka en meter nu.


Så utan smink men med lång lugg och konstiga miner.

making a gif


På Biblioteket

Sitter bredvid en pakistanier i 40 årsåldern. Han har fått för sig att han ska sitta och jucka mot bordet så att hans skärp slår emot, så att han inte bara ser asdum ut, utan även är sjukt irriterande. Koooonstig

Back home

Nu har vi kommit hem igen efter vårt lilla äventyr. Det var trevligt igår, men jäääklar vad det är mycket mer höst och kallt i skåne än vad det är här. Vi blev chockade när vi gick av tåget i kristianstad, så japp, vi frös som små grisar resten av kvällen i lund. Det blev lite lindrigare efter besöket på ariman och två öl/glas vin/cider var. Vi hann med att titta på Måns, nån verkligen mindre bra kör från typ vuxenskolan eller nåt, korallerna m.fl. i domkyrkan, och Kjellvander! Vid midnatt tog vi tåget hem till höör och somnade direkt vi la oss i sängen.
Plugg på tåget


Måns Zelmerlöw

Mot skåne

Då börjar vi sakta men säkert röra oss mot skåne, där vi har planerat stopp i kristianstad och lund. JAJA VI SKA TITTA PÅ MÅNSI (Y) Tror ni förresten att han kommer på LEL-jubileet? ;P


Fantastiskt bra låt

Och fantastiskt duktig sångerska

Make up

Slänger upp en bild på min E.L.F-kollektion, och min "sminkhörne-makeover".  

Fick ju en ny leverans smink i veckan, och då hade jag även beställt en large brush holder för ca 120 kr. Så jag passade på att fota allt det jag har från elf, innan jag organiserade färdigt. En del av elfsminket är samma som sist, men några grejer är nya, och saker som puder och concealer köper jag ju nytt några gånger om året efter som det används lite flitigare än te x alla färgglada ögonskuggor :)


Vardags-sminkröran innan Large Brush Holder ;)

Jag måste passa på att berätta hur fruktansvärt nöjd jag är med mitt smink från E.L.F., och jag vill verkligen tipsa alla jag kan om deras hemsida! Ni kommer förvånas över deras låga priser, och precis som jag tro att kvalitén borde ligga parallellt med priset, men icke! Deras smink har inte sämre kvalité än något annat ej-lyx-märke. Och om ni ska handla av dom, så vill jag också tipsa om sminket som finns under "Studio"-fliken, som enligt mig känns lite stabilare än deras "vanliga" smink. De säljer även mineralsmink för er som gillar det! 

Har ni några frågor angående elf så svarar jag mer än gärna!
Och förresten, är ni intresserade av hemsidan så finns det en länk dit till vänster bland dom andra länkarna!


Tentaplugg

OH jag har den stora äran att läsa om... BAJS till nästa tenta. Till den tentan ska vi kunna mellan 30-40 sjukdomar. Orsak/uppkomst, symtom, diagnos, behandling och omvårdnad på alla. KALAAAAAS!Tidig graviditet

En grej som slår mig lite då och då, är att det är otroligt konstigt att det inte finns någon åldersgräns för att skaffa barn! Och då menar jag nedre gräns (i och för sig övre också med tanke på den extremt ökande risken för komplikationer). Det är väldigt konstigt att man inte anses vara mogen nog att köpa alkohol, cigaretter eller köra bil eller rösta innan man fyllt 18, men det är fullt tillåtet att skaffa barn, för det är man mogen för?! Det är ju bara sinnessjukt. Hur mogen man än anser sig vara, och hur bra man än klarar det när barnet väl kommit, så är det sjukt, för lets face it, man är inte redo, eller ens fullt utvecklad själv! Och jag menar, hur många av de som får barn (för) tidigt kommer att hålla ihop så att barnet får växa upp med båda föräldrarna under samma tak? Inte speciellt många. (självklart separerar äldre föräldrar också, dock inte i den utsträckningen som unga) Och hur många av de som blir gravida vid ca 15 års ålder fixar att skaffa sig en riktig utbildning, och hoppar inte av skolan? Inte speciellt många.

(Ni som redan har gjort det och klarat det galant, grattis till er :))

Så, då säger säkert någon: "Meen om det hade varit meningen att man inte ska få barn innan 18, varför skulle då tjejer få sin mens runt 13 år? Det betyder ju faktiskt att kroppen är redo för det!"

Japp, det gör det, nästan. Bara för att livmodern hade klarat av det, beyder inte att individen hade gjort det. Hur smart är det att bestämma sig för att skaffa barn när ens beteende styrs nästan enbart av känslor, för att deti princip är det enda hjärnan kan? Inte speciellt smart.

"Tonåringar kan se ut som vuxna, men hjärnan är inte fullvuxen förrän vi blir cirka 25 år. Att följa hur hjärnan utvecklas går med s.k. magnetresonanskameror att när detta först skedde på ungdomar visade det sig utvecklingen av hjärnan är intensivast under tonåren.

Även om hjärnan når cirka 95% av sin fullständiga storlek redan innan vi börjar skolan och fullstorlek innan tonåren är det inte avgörande. Kopplingarna mellan nervcellerna blir kraftigare och mer effektiva under puberteten.

Området som utvecklas så intensivt är pannloben som är den sista delen att bli vuxen. Pannloben är vår "högsta tankefunktion" och är ansvarig för bland annat sådant som:

  • Koncentration.
  • Planering.
  • Att lära från erfarenhet.

Att pannloben inte är fullt utvecklad hos ungdomar innebär att de får ett mer känslomässigt styrt beteende. De delar av hjärnan som hanterar känslor mognar nämligen tidigare. Känslor dominerar därför lätt över planering för ungdomar."


Därför borde det vara olagligt att skaffa barn innan 18 år. Precis som att man bara får skaffa 1 barn i kina, borde det vara lag på abort vid graviditet innan 18 år, eller att folk bara fattar att det inte är lämpligt att ha oskyddat sex då ;) Eller något liknande.

Jag tänkte själv att jag ville ha barn när jag var typ 16 och att jag visst skulle klara av det, oavsett vad alla andra sa, och det hade jag säkert gjort. Men SÅ glad jag är att jag tänkte till lite, för jag vet att mina framtida barn kommer få det så mycket bättre med de förutsättningar jag och min familj kommer ha då, jämfört med vad man har när man är 16 (biologiskt, ekonomiskt etc.)

Och nej, detta påverkar mig inte över huvudtaget i mitt framtida yrke som barnmorska. Privata funderingar/åsiker har ingenting med hur bra man är på det man gör att göra (inte i mitt fall i alla fall). Det skulle vara precis samma sak som att säga till en KOL-patient att "du är ju helt jävla dum i huvudet som har rökt i hela ditt liv, kolla nu vad du har gjort!", vilket man aldrig skulle säga.

Buljonger

HUR länge kan man egentligen stå framför buljonghyllan och väga för- och nackdelar med budgetbuljong och... lyx(?)buljong? Jag stod där en kvart och gick därifrån med en av varje...Knåpknåp

Sitter och pillar lite med mitt CV och olika personliga brev. GUD vad jag längtar efter att få jobba nästa sommar! Hoppas hoppas hoppas jag får jobb på något av de ställen jag allra helst vill :)ÅH härliga sööööndaa

Okej, är ni beredda? Idag har varit en BRA dag! tackvare:

1. På basgruppsträffen idag diskuterade vi behandling av kol-patienter, och vid ett tillfälle hur man kunde hjälpa de som besväras av mycket slem i luftvägarna och lungorna:

Martin: Funkar det att suga honom?
Basgruppen+ handledare: *ser seriösa ut*... *tittar på varandra*... hahaHAHahah!
Handledaren: Tja, det är ju ingen vanlig omvårdnadsåtgärd men du kan ju alltid prova!

(Martin menade då bortsugning av slem i lungorna/luftvägarna)


2. Jag tränade, och det var väldigt längesedan. :P  Så i slutet av andra passet höll jag nästan på att kollapsa efter att ha gett allt i 2 timmar :P

3. JAG SÅG GOOGLE MAPS-BILEN!!!!! (det finns antagligen fler än en, men jag såg EN i alla fall. konstig bil..)

4. Jag såg en tjej som var på "hund-övningskörnings-skola" i parken. Det var ganska hilarious :)

Ikväll blir det tacos för det ville Kalle ha, och robinson, ÄNTLIGEN. Jag dog lite när jag upptäckte att det inte skulle vara varje dag.. :(


Bild tagen för typ ett år sedan

Nytt i garderoben

Idag körde jag på den här svarta toppen, röda high waist leggins (andra bilden)och nude-färgade naglar. Dessa grejerna köptes förra veckan (Y)
Jaja nu sitter det!"Manuset" till morgondagens grymma redovisning. Nu ska jag äta LARRE! Jasså larre? Japp. Godkväll

Jag glömmer aldrig dina hemligheter

HERREGUD!
Vad är detta?! Solsken? Eller? Det är knappt man tror sina ögon.Annars så är det skola som gäller. Inte just idag eller igår för vi är "lediga" för att öva inför vår redovisning om livmoderhalscancer. Arbetet är bra och det kommer nog redovisningen också bli!

Titta på den här filmen förresten!


RSS 2.0